De fem beste Manchester United-spillerne gjennom tidene:

 Manchester United, som ble grunnlagt i 1878 av byens jernbaneselskap, har gjennom årene  blitt en av de mest formidable klubbene i Europa. De har fostret noen av de største fotballspillerne gjennom tidene de siste tiårene. Vi vil kartlegge reisen til fem av de største spillerne som vært en del av denne institusjonen til engelsk fotball.

  • Sir Bobby Charlton (1956–1973)

 Denne listen er ikke fullstendig uten å nevne Sir Bobby Charlton, en helt for en hel nasjon under Three Lions» eneste VM-seier i 1966. Den nylig avdøde spilleren satte et uutslettelig preg på historien til både landet og klubben han tilhørte. Lederen av Manchester Uniteds 1968-lag vant klubbens første kontinentale trofé. Sir Bobby Charlton overlevde også flykatastrofen i München i 1958, som krevde livet til 15 mennesker, inkludert flere teammedlemmer og ansatte. Hans VM-triumf i 1966, hans mange engelske mesterskapsseire, og hans europeiske tittel har befestet hans status som en legende for Manchester United og England. Han ble også tildelt Ballon d «Or i 1966, og ble den første engelske spilleren til å oppnå denne bragden. Jeg vil konkludere med å si at Sir Bobby Charlton var en av hovedaktørene i gjenoppblomstringen av Manchester United og la grunnlaget for det Sir Alex Ferguson senere skulle oppnå.

2 – Ryan Giggs (1991–2014)

Den walisiske spilleren er uten tvil toppspilleren i historien til de røde djevlene, og har en av de mest imponerende banerekordene i engelsk fotballhistorie, med 13 Premier Leagues-seire med Manchester United, 2 Champions League og mange nasjonale cuper. Den ikoniske kapteinen til det walisiske landslaget var hjørnesteinen i Sir Alex Fergusons legendariske Manchester United-epoke. Han deltok i nesten hver sesong under den skotske manageren. Etter å ha vunnet nesten alt som er å vinne med Manchester, scoret han minneverdige mål, spesielt i FA-cup-semifinalen mot Arsenal i 1999, som senere ble stemt fram som årets mål. Giggs opplevde og vant alt med Manchester United, hans spillestil og eleganse på banen vil etterlate et uutslettelig inntrykk blant de røde djevlene-fansen.

3 – Wayne Rooney (2004–2017)

I motsetning til Ryan Giggs kom ikke Wayne Rooney fra juniorlaget til Manchester United. Han startet karrieren i Everton, en klubb fra byen Liverpool og en rival til Manchester United. Rooney signerte for Manchester United bare 19 år gammel. I en etterlengtet debut,
scoret han hat-trick i den europeiske ligaen mot den tyrkiske klubben Fenerbahçe. Den engelske spissen ble øyeblikkelig en favoritt blant Old Trafford-publikummet og hadde dem i sin hule hånd til han forlot klubben i 2017 for å returnere til Everton. Men før den tid skulle den engelske spissen bli tidenes beste målscorer for både de røde djevlene og Three Lions, før han ble forbigått av Harry Kane.
Wayne Rooney er også verdsatt for sin kampånd og kjent for sin eksplosive karakter, noe som ga ham kallenavnet «Wazza» inspirert av temperamentet til Paul Gascoigne

4- George Best (1963–1974)

Kanskje en av de mest ikoniske spillerne i verdensfotballen, like kjent for sitt fotballtalent som for sine eskapader utenfor banen. Han er den eneste nordirske spilleren som har vunnet Ballon d «Or i 1968, under den episke seiersperioden til de røde djevlene i Europacupen. Hans teknikk, visjon og kreativitet gjorde ham til en av de mest symbolske spillerne i sin generasjon. Dessverre måtte Best bekjempe demoner som alkoholisme gjennom hele karrieren, som sannsynligvis forhindret ham fra den lange karrieren han var skjebnebestemt for. Han forlot Manchester United som 28-åring og spilte senere bare for andrelagsklubber, med perioder i USA og Australia. Spilleren fikk tragisk nok kallenavnet «The Fifth Beatle» på grunn av at han ikke klarte å opprettholde en livsstil uten alkohol, noe som stoppet han fra en enda større karriere enn han oppnådde. Til tross for alt dette, blendet George Best Storbritannia i 11 år, og scoret en dobbel i 1968 Champions League-finalen mot Eusébios Benfica, som ga en engelsk klubb deres første europacup. For å avslutte ikonet George Best, her er et sitat som perfekt beskriver den provoserende, men likevel enormt talentfulle spilleren: «Min drøm var å unngå keeperen, stoppe like før mållinjen, gå ned på alle fire og skyte ballen i mål med hodet mitt. Jeg gjorde det nesten mot Benfica i Europacupfinalen 1968. Jeg hadde driblet forbi keeperen, men vegret meg i siste øyeblikk. Jeg trodde treneren skulle få hjerteinfarkt!»

5- Cristiano Ronaldo (2003–2009, 2021–2022)

 

Fenomenet «CR7» ble født i Manchester United. Oppdaget av Sir Alex Ferguson da han spilte på Sporting Portugal, og kom til United i en alder av 18 år. Og som senere ble den åpenbaringen som verden trengte: han vant FA-cupen i sin første sesong med de røde djevlene. Han gikk så videre til å vinne alle mulige trofeer med Manchester-laget i 2007–2008, og som kulminerte i hans første Champions League. Han som anser Sir Alex Ferguson som sin åndelig far, forlot klubben i 2009 for Real Madrid i en rekordrask overgang, og resten er historie. Han vant alle mulige titler og slo et imponerende antall rekorder. Overgangen til Manchester United i 2021 var blandet; vellykket på et personlig nivå det første året, men så gjennomførte han en Manchester United-kamp med identitetskrise og klarte ikke å spille på høyeste nasjonale nivå. Han var med på å kvalifisere laget til Champions League før han forlot klubben i 2022. Hans retur til engelsk jord var alt annet enn vellykket; imidlertid har Madeiras innfødte etterlatt et uutslettelig minne hos Manchester United-fansen, takket være hans eksepsjonelle mål, mange kollektive titler og en Ballon d «Or som han vant i 2008 etter å ha vunnet Champions League



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *