Goodison Park: Kanskje din siste sjanse

Everton, en legendarisk klubb fra Liverpool, har spilt på dette stadionet siden 1892. Det som gjør dette stadiet virkelig unikt er at det har vært praktisk talt uendret siden åpningen. Denne egenskapen gjør det til et typisk engelsk stadion. Nærheten av tribunene til banen og atmosfæren gjør det til et must-besøk i Premier League. 

Det fremstår som en av de siste til å motstå trenden med å bygge supermoderne stadioner over hele landet.

1– Historien til Goodison Park

 

Goodison Park ble grunnlagt i 1892 etter at Liverpools klubb nektet Everton å fortsette å spille på sine baner. Everton bestemte seg for å bygge sitt eget stadion i samme nabolag, bare 800 meter fra festningen til «Reds». Stadionet, med kallenavnet «The Grand Old Lady», var vert for visse kamper i VM 1966, hvor «Three Lions» seiret på hjemmebane. Det var også vertskap for den rekordstore fotballkampen for kvinner i 1920. Arkitektonisk er stadionet et av de siste med tribuner i terrassestil, en arv fra skaperen, Archibald Leitch. Det nye stadionet er for tiden under bygging med sikte på å være vert for en Euro 2028-kamp. Men mens det nye stadionet vil være et teknologisk under, vil det aldri erstatte gløden og sjelen som historiske stadioner som Goodison Park besitter. Et råd: reis og opplev Goodison Park før det er for sent!
Så klikk her for sjansen til å se Everton for siste gang i Goodison park. 

2 – Utforske Goodison Park

 

Goodison Park det engelske stadionet som har vært vert for flest Premier Division-kamper, med 106 sesonger med toppfotball. Det er også klubben som produserte det mest produktive hjemmelaget i historien, med 84 mål på hjemmebane i 1985–1986-sesongen. Everton var en gang et kraftsenter i engelsk fotball før milliardærene kom, noe som førte til ubalanse i ligaen og fremveksten av klubber som Chelsea og Manchester City. 

Så, i denne mytiske atmosfæren og på et stadion som var vitne til gyldne øyeblikk av engelsk fotball, har du muligheten til å reise, og kanskje, oppleve det personlig for siste gang.

Klikk her for å støtte en historisk engelsk fotballklubb! 

3 – En del av historien til Everton

 

Evertons mest populære kallenavn er «The Toffees». Hvorfor? Det er en referanse til godteributikken i nabolaget hvor unge mennesker ville sitte å se lagets kamper mens de nøt søtsaker! Et annet kallenavn somforsterker klubbens image og sterke personlighet forankret i opprinnelsen. 

Everton ble med tiden en sekundær klubb i byen, overgått av sine Anfield-naboer. Men under klubbens tilblivelse var det en høyborg i engelsk fotball, delvis takket være den absolutte klubblegenden, Dixie Dean, tidenes beste målscorer med 33 mål på 40 kamper i sin første sesong! Han drev klubben til store høyder og banet vei for en annen stor spiss i engelsk fotball, Wayne Rooney. Klubben gikk deretter gjennom en utfordrende periode fram til 1980–tallet da de vant sitt første europeiske trofé. 1984–1985-sesongen er fortsatt den mest vellykkede i klubbens historie. De vant cupvinnercupene, slo Bayern München i semifinalen og Rapid Wien i finalen.

Samme år seiret de også i Premier League. De bommet med nød og neppe på den historiske diskanten, stoppet av Manchester United i finalen. Etter en blandet periode gjenvant klubben momentum ved å utnevne manager David Moyes, som ledet dem tilbake til europeisk fotball før de dro til Manchester United. 

Klikk her for å se hvilke kamper du kan se! 

 

Resten er opp til deg, ved å støtte denne historiske klubben som for tiden kjemper for overlevelse. Så ta med deg venner og famille for å hjelpe Toffees med å holde ut, mens dere nyter en av de mest autentiske atmosfærene i England.



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *