De fem beste spillerne i historien til Liverpool FC:

Liverpool FC, en klubb grunnlagt i 1892, er en av de mest historiske og mytiske klubbene i det engelske mesterskapet. Klubben fra øst i Storbritannia ble grunnlagt av John Houlding, en engelsk forretningsmann som tjente sin formue i ølbryggeribransjen og som senere ble valgt inn i kommunestyret for å bevare distriktet med samme navn fra Reds» rivaler, Everton. I begynnelsen bestod klubben hovedsakelig av skotske spillere. Vi vil nå fortelle litt mer om de største spillerne som har vært en del av denne legendariske klubben.

1- Ian Rush

  • Vi kan ikke starte denne historien uten klubbens toppscorer gjennom tidene. Den walisiske spilleren var en del av Mersey fra 1980 til 1987 og med en kort periode i Juventus i Torino før han returnerte til Reds fra 1988 til 1996. Han scoret hele 346 mål for klubben. Spilleren markerte seg også i klubben som en angriper som ikke nølte med å gjøre mange defensive anstrengelser for å hjelpe lagkameratene sine. Han vant fem engelske mesterskap med klubben og to europeiske cuper på 1980-tallet. Dette gjør ham til en av de mest titulerte spillerne i klubbens historie. Han er medlem av den engelske fotballens Hall of Fame, og er en urokkelig figur i klubben.

2-Sir Kenny Dalglish

Som en spiller som utviklet seg mellom 1977 og 1990, var han en av hovedarkitektene bak klubbens suksess i denne perioden. Signert for Liverpool for en rekordsum på den tiden, var det forventet at han ville ha en betydelig rolle for fremtiden til klubben, og han gjorde absolutt ikke skam på denne rollen. Han er den første spilleren i historien som har scoret 100 mål i både det skotske og engelske mesterskapet. Han ble tildelt Premier League Player of the Year i 1982-1983. Han fikk kallenavnet «King Kenny» av de røde supporterne, og han blir fremdeles sett på som en av de største spillerne i Liverpools historie.

3-Steven Gerrard

  • Den som legemliggjør klubben mest i Liverpools nyere historie, er Stevie G. Mannen har spilt 710 kamper med klubben, og har vunnet nesten alt som er å vinne med Mersey-laget. Men bare nesten …  ja, for han aldri har vunnet det engelske mesterskapet med sin livslange klubb. Dette ble tydelig i kampen mot Chelsea under en avgjørende kamp om tittelen, der Steven Gerrard gled i sin halvdel av feltet, slik at Chelseas Demba Ba kunne utfordre keeperen til Reds og korsfeste dem. Manchester City vant mesterskapet det året. Helt forferdelig for den symbolske kapteinen i klubben på 2000-tallet. Han var svært avgjørende for Reds» tittel mot AC Milan i Istanbul i en legendarisk finale i 2005, hvor Liverpool-spillerne lå under 3–0 i pausen mot et effektiv Milan. Steven Gerrard og lagkameratene presterte imidlertid bra i andre omgang, og klarte å utligne med et mål fra Stevie G, blant andre, før de vant på straffespark. Steven Gerrard er fortsatt en av de største spillerne i klubbens historie til tross for at han aldri vant Premier League med Liverpool.

4-Luis Suarez

  • «El Pistolero» sluttet seg til Liverpool etter en periode i Ajax, og man kan trygt si at Liverpool-fansen skylder Luis Suarez kred for delvis å revitalisere klubben i en vanskelig periode. Den uruguayanske spissen, med sin ekstraordinære evne til å score mål fra alle posisjoner, var en viktig bidragsyter til kampanjen som nesten ga Reds mesterskapstittelen i 2013–2014-sesongen. Han gikk videre til FC Barcelona, men han forblir utvilsomt i tankene til de røde supporterne som en av de viktigste spissene i klubbens moderne historie, med sin effektivitet og list som spiller en svært viktig rolle.

5- Mohammed Salah

  • Mohamed Salah er en helt annen type spiller, en eliteutøver som rangerer blant de beste når det gjelder dedikasjon til yrket. Etter å ha mistet alt håp om å bli med Liverpool i 2014 på grunn av en katastrofal overgang til Chelsea, utnyttet egypteren denne skuffelsen og stormet Serie A før han returnerte triumferende til Anfield. Han har vunnet alt med klubben, og gitt den en Champions League samt en etterlengtet Premier League-tittel i 2019–2020. Han ble kåret til Premier Leagues toppscorer tre ganger i 2018, 2019 og 2022. Han er blant de største spillerne i historien til denne symbolske klubben.


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *