Fotballtur: Er det verdt det?

Alle bør seg en fotballkamp minst én gang i livet, uansett om du liker fotball eller ikke. Å reise for å se en fotballkamp på stadion er mer spennende enn noen gang, og det finnes noen gode grunner til det. Bortsett fra å se favorittlaget ditt spille, får du også sjansen til å oppdage den lokale kulturen til reisemålet ditt med en fotballtur. Er du usikker på hvor du skal legge den neste reisen din? Hvorfor ikke dra på fotballtur med oss?

Fotballkampatmosfære

Når du går inn på stadion, blir du øyeblikkelig trukket inn i den elektrifiserende atmosfæren. Enten det dreier seg om ferske snacks eller lyden av horn og trommer, så er det arrangert for at du skal kunne fordype deg i atmosfæren i kampen. Det er alltid bedre å oppleve fotball live enn på TV. Å se publikum juble er noe spesielt!

Det finnes ikke noe bedre eksempel på dette enn Borussia Dortmunds berømte «Gule mur». Denne delen av stadion er reservert for klubbens mest høylytte fans. Tidligere Dortmund-stjerne, Christian Pulisic oppsummerte sin erfaring med å spille foran den gule veggen hver uke som «noe du ikke kan forklare». Å se den gule veggen feire mål er en av de mest utrolige severdighetene i fotball – og det er bare på TV. Kan du forestille deg hvordan det er å være en del av handlingen personlig?

Et annet alternativ hvis du ønsker å reise på fotballtur for å oppleve publikumsbrølet er Anfield – hjemmet til Liverpool FC. Den erfarne fotballmanageren Harry Redknapp ble en gang sitert når han sa at det ikke finnes noe vakrere syn innen fotball enn mengden på Anfield. Dette er uten tvil en sann påstand. Det er virkelig ingenting som å være på tribunen ved siden hardkokte fans som svinger sine røde og hvite skjerf mens de synger «You’ll Never Walk Alone». Det er en opplevelse man ikke bør gå glipp av. Det er fantastisk å være til stede i en slik elektrisk atmosfære. Men du må være der for å tro det!

Kom i kontakt med venner og fans

Det handler om å være ett med publikum når det gjelder fotball. Du kan møte nye venner som deler interessene dine når du ser på sport. Under en fotballkamp har du mange muligheter til å nå ut til folkene som sitter ved siden av deg og starte en samtale. Eller du kan møte andre fotballfans på lokale puber i nærheten eller på stadion.

Ta Barcelona. Byen er full av fotballpuber. For eksempel Futballarium: en unik pub for fotballfans. Barens eier er en stor fotballfan og har dekorert hele baren med skjorter og skjerf fra ulike fotballag fra hele verden. Her finnes ca. 400 skjerf og mer enn 100 drakter. Dette er et flott sted å møte likesinnede på reise hvis du er fotballfan.

Hvis du tar en fotballtur til Madrid, er Realcafé Bernabéu, en bar som ligger inne i Santiago Bernabéu Stadium, et spesielt sted å spise på hvis du er en ekte Real Madrid-fan. Dette er stedet hvor du bør gå for en drink og fantastisk utsikt over arenaen.

Få en autograf

Du får sjansen til å se førsteklasses spillere på så nært hold at du nesten kan røre dem (avhengig av hvor du sitter selvfølgelig!) Det er et herlig syn, og nok til å få hjertet ditt til å slå litt fortere.

Backstage-områdene på arenaen, hvor de virkelige kampene spilles, er verdt å utforske. Ta en tur med lagbussen før eller etter kampen. Dette er en fin mulighet til å se idolene dine på nært hold og be dem om autografer eller selfies.

Mange stadioner tilbyr dessuten turer. Der kan du lære mer om lagets historie og selve bygningen, samt være vitne til noen av de største tidligere hendelsene og til og med oppdage noen mindre kjente hemmeligheter. Hvis du er heldig, kan du kanskje vil møte klubbansatte!

Hva kan være mer spennende enn sjansen til å se din favoritt-fotballspiller? Eller besøke steder som vanligvis ikke er åpne for publikum på en kampdag?

Reiseopplevelse

Det største av begge verdener er når en fotballkamp kombineres med reise! På denne måten kan du reise sammen med noen som ikke er fotballentusiast, slik at de kan utforske den lokale kulturen mens du nyter kampen til det fulle! Du kan være vitne til all handlingen i sanntid og delta på kampen uten å gå glipp av én eneste detalj. Med reiser har du muligheten til å se en ny arena eller stadion, og dessuten møte andre fandom og prøve ut noen lokale retter, som berømte paella fra Valencia eller de forskjellige versjonene av pizza i Italia. Reise gir oss våre mest minneverdige øyeblikk, verdifulle leksjoner som vi kan velge å gi videre til andre, og våre beste historier. Du kan velge å bli værende noen ekstra dager etter kampen hvis du ønsker det. Da vil du ha nok tid til å utforske byen, lære om kulturen og møte nye mennesker!

Turen er til syvende og sist den viktigste grunnen til å delta på kamper i utlandet, spesielt med venner eller familie.

Ingen aldersgrense

Alle kan ha glede av en fotballtur. Enten du er barn, en ung voksen eller en eldre person, spiller ikke alderen din noen rolle. Ingenting er bedre enn å tilbringe tid med barna dine på en kamp med favorittfotballaget ditt. Og hvis du har barnebarn, er det herlig å kunne ta dem med deg for å dele denne spesielle opplevelsen med dem. Du kan dra på fotballtur med familie, venner eller alene. Du bestemmer selv hvem du vil dele denne opplevelsen med!

Hva venter du på?

Det handler ikke bare om kampene når det gjelder å reise, det handler om hele opplevelsen. Uansett om du er fan eller ikke, bør du oppleve en livefotballkamp minst én gang i livet. Faktisk er energien det som gjør det så hyggelig – det er smittsomt og ofte det som gjør det så spennende. Selv om du kan få en smak av en sportens fankultur på TV, er det ingenting som å oppleve det personlig. Det beste er at du kan kombinere det med å reise. Så hva venter du på? Bestill din neste fotballtur med oss!



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *